'/> Resipi Daging Goreng Halia Yang Sedap Dan Mudah - Santapan Senja

Resipi Daging Goreng Halia Yang Sedap Dan Mudah


Azian Collections Daging Goreng Halia
Azian Collections Daging Goreng Halia from aziancollections.blogspot.com

Bahan-bahan:

1. 500g daging lembu (potong dadu kecil)

2. 1 batang serai (diketuk)

3. 3 ulas bawang putih (cincang halus)

4. 1 inci halia (cincang halus)

5. 1 sudu besar kicap manis

6. 1 sudu besar minyak masak

7. Garam dan lada hitam secukup rasa

8. 1 cawan air

Cara-cara:

1. Panaskan minyak dalam kuali.

2. Tumis serai, bawang putih dan halia hingga naik bau.

3. Masukkan daging dan kacau rata.

4. Tambahkan kicap manis dan kacau rata.

5. Tuangkan air dan biarkan daging masak hingga empuk.

6. Taburkan garam dan lada hitam secukup rasa.

7. Biarkan air menyusut dan daging goreng hingga kering.

8. Angkat dan hidangkan.

Informasi Pemakanan:

Sajian ini mengandungi kira-kira 400 kalori dan 20g protein setiap hidangan. Ia juga mengandungi zat besi dan vitamin B kompleks yang diperlukan oleh tubuh kita. Namun, disarankan untuk mengambil dengan sederhana kerana ia mengandungi lemak dan garam yang tinggi jika diambil secara berlebihan.

Apabila dihidangkan dengan nasi panas dan sayur-sayuran hijau, resipi daging goreng halia ini pasti akan menjadi hidangan kegemaran keluarga anda.

Jangan lupa untuk mencuba resipi ini di rumah dan kongsi pengalaman anda dengan keluarga dan rakan-rakan anda. Selamat mencuba!


Link copied to clipboard.